Wij vervoeren u graag!
Alzheimer café: “Verlies en rouw”. (Levend verliezen / verlies bij leven)
Levenskunst voor wie goed oud wil worden
Wilt u reageren op de inhoud van deze pagina?
 Colofon                                                                                                            

Wij vervoeren u graag!
Vele ouder wordende Oisterwijkers ervaren steeds meer moeilijkheden om deel te kunnen blijven nemen aan onze samenleving en kunnen ongewild worden geconfronteerd met optredende eenzaamheid. Gebrek aan vervoer om op die plekken te kunnen komen waar men graag heen wilt of moet zijn, is dan heel vervelend. Men kan zich buiten gesloten voelen en de contacten met anderen worden langzaamaan steeds minder. Het persoonlijke netwerk brokkelt af. Het inwonersinitiatief ‘Stichting Verbindend Vervoer’ (SVV) heeft hiervoor een oplossing.
            
Al enige jaren worden kwetsbare ouderen door vrijwilligers uit de gemeente Oisterwijk met hun eigen auto vervoerd naar onder andere het Gerard Horvers Huis (GHH) om daar een aantal aangename uren met elkaar door te brengen. Wij noemen dit het buddy-vervoer. Ook in Moergestel vindt dit soort vervoer plaats vanuit Buurtgenoten. Meestal is daar de bestemming het verzorgingshuis Stanislaus. Dit Vrijwilligers Vervoer Oisterwijk (VVO) vervoert kwetsbare ouderen van adres naar adres, binnen Oisterwijk, Moergestel of Heukelom. Het is bedoeld voor ouderen uit de gemeente Oisterwijk die (nog) niet beschikken over een regiodeeltaxipas of die met een tijdelijk of structureel mobiliteitsprobleem worden geconfronteerd. De aanvragen voor dit vervoer kunnen worden Vervoer 1gedaan bij Ria Oostdijk via tel.nr. 06-34038895 en Trees Verhoeven, tel.nr. 06-15935913. De eigen bijdrage voor een rit zijn 1,30 euro. Voor een rit van Moergestel naar Oisterwijk of van Oisterwijk naar Moergestel is de eigen bijdrage 1,95 euro. We hebben 10- rittenkaarten waarmee kan worden betaald, maar men kan ook contant betalen aan de vrijwilliger die u vervoert.

ParelcaBs                                                               
Sinds 2 januari heeft de Stichting Verbindend Vervoer de beschikking gekregen over twee elektrisch aangedreven taxi’s, de zogenaamde ParelcaBs. Deze zijn door het taxibedrijf Bert Korthout uit Tilburg ter beschikking gesteld en worden bij het rijden logistiek vanuit dat bedrijf ondersteund. Deze ParelcaBs worden door vrijwilligers uit de gemeente Oisterwijk bestuurd. Inmiddels zijn ze al duidelijk herkenbaar geworden in Oisterwijk en zijn degenen die er gebruik van maken uiterst tevreden. Deze ParelcaBs zijn bedoeld voor inwoners van de gemeente Oisterwijk die de beschikking hebben over een regiodeeltaxipas. Zij worden zonder omrijden en rechtstreeks naar hun gewenste bestemming gebracht. Deze bestemming zijn ‘welzijn- en zorg-gerelateerd’. Dat wil zeggen dat het bestemmingen betreft als huisarts, tandarts, dagopvang e.d,. als ook bezoek aan vrienden/kennissen en supermarkt. Dit noemen we doelgroepenvervoer. Het gaat er om inwoners behulpzaam te zijn bij het kunnen blijven deelnemen aan de samenleving, eenzaamheid te voorkomen en  de mogelijkheid hun netwerk te onderhouden of te versterken. De eigen bijdrage voor dit vervoer is 1,50 euro voor ritten binnen Oisterwijk of Moergestel en Heukelom. Voor ritten van Oisterwijk naar Moergestel of van Moergestel naar Oisterwijk is de eigen bijdrage 3,00 (dat zijn 2 zones: 2x1,50 euro). Dit bedrag kan worden voldaan contant bij de chaufferende vrijwilliger of met behulp van een vooraf aangeschafte 10-rittenkaart (te verkrijgen in de ParelcaBs bij de chauffeur). De aanvraag voor een rit kan via het tel.nr. 0800-4002020 gebeuren. U krijgt dan contact met een telefoniste van het taxibedrijf Bert Korthout die u aanvraag verwerkt en aan de vrijwillige chauffeur doorgeeft. U wordt dan op tijd opgehaald en naar de bestemming gebracht die u hebt opgegeven.

Vervoer 2Verdere informatie
Het is veel informatie die u in deze publicatie voorgeschoteld krijgt. Wij kunnen ons voorstellen dat u nog met vragen zit. U kunt bij het informatiepunt terecht met uw vragen. Het tel.nr. is 06-34038905. Ook is er een door de gemeente Oisterwijk uitgegeven waaier over de vervoersmogelijkheden binnen Oisterwijk beschikbaar. Daarin kunt u ook nog het nodige lezen over de mogelijkheden van het invullen van uw vervoersbehoeften. De waaier gaat verspreid worden onder organisaties en mensen die werkzaam zijn in de zorg. En als dat nog niet genoeg is dan kunt u ook nog kijken op de website www.stichtingverbindendvervoer.nl
Terug naar boven

alzheimer café De eerstvolgende café-avond is op dinsdag 19 februari december thema: “Verlies en rouw”. (Levend verliezen / verlies bij leven)

Gastspreker is Jeannette Kamps, familiecoach/trainer bij Expertisecentrum Familiezorg Tilburg. Gezinnen en families die te maken krijgen met een chronische of progressieve ziekte of beperking van één van de gezins-/familieleden zitten in een “levenslang” rouwproces waarin ze telkens afscheid nemen van iets wat er niet meer is en dat ook nooit meer zal komen. Dit rouwproces maakt een familie als familie  door en door er met elkaar over te praten kan er beter mee worden omgegaan en wordt minder stress ervaren.

Het Alzheimer café Moergestel – Oisterwijk vindt maandelijks plaats op de derde dinsdagavond in de maand en is gevestigd in:
Wijkcentrum De Coppele
Prunusstraat 69 5061 AS Oisterwijk
Tel: 013-5283696  
Informatie: Jeanne Verberk (coördinator)
Tel: 013-5284571 ; E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Terug naar boven

Levenskunst voor wie goed oud wil worden.

De trialoog-filmvoorstelling 2019

Een vaste waarde in Oisterwijk en is dit voorjaar aan zijn achtste uitgave toe. Was in 2018 het centrale thema: “Liefde”  dan stelt de werkgroep "Levenskunst voor wie goed oud wil worden" drie films voor met als  centrale actuele thema: Hoop van generatie op generatie. Hoop doet leven. In moeilijke tijden houdt de hoop op betere tijden mensen op de been.  De oudere geeft de hoopvolle verwachting door. Als de ouderen leven alsof er geen hoop is voor de toekomst wat betekent dat dan voor de jongere? Hoop verbindt de generaties omdat het gericht is op de toekomst. 

Eerste film: maandag 25 februari 2019
The Intern (2015)
Regisseur: Nancy Meyers . 
Robert de Niro speelt een fraaie hoofdrol in een goed onderbouwd verhaal, vooral geënt op de huidige tijd met al zijn valkuilen.  
Het verhaal: Een 70-jarige weduwnaar, Ben Whitakker is met pensioen. Na verloop van tijd mist hij zijn werk. Gelukkig krijgt hij de kans om als senior-stagiair aan de slag te gaan bij een online modewinkel. Deze winkel is opgericht door een jonge vrouw Jules Ostin.  Zij is onvermoeibaar, eisend en workaholic.  Ondanks dat zij hem in het begin nauwelijks iets toevertrouwt ontwikkelt zich een vriendschapsrelatie tussen beiden. Vriendschap tussen mensen van een verschillende generatie. Beiden leren van deze vriendschap. De levenservaring van de oudere helpt daarbij. Vervolg op het witte doek …

Waar: De Voorhof, Kerkstraat 64, Oisterwijk
EThe intern foto 2 Seniorenplatformntree: € 5,- ( welkomdrankje inbegrepen) Aanvang middagvoorstelling: 14.00 uur
Aanvang Avondvoorstelling: 19.30 uur
Zaal open 30 minuten vooraf.  Reserveren niet nodig. Van harte WELKOM.
Meer info: www.metgezelinzingeving.com ofwel Jan Daem. Tel: 06/13416942

Terug naar boven

 Wilt u reageren op de inhoud van deze pagina?
Stuur uw reactie naar :
Henk van de Rijke 
Laurier 16
5061WS Oisterwijk
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website van het Senioren Platform:  www.sspo.nl 
De volgende seniorenpagina  verschijnt in januari 2019

 redactie 
Colofon Seniorenpagina
Terug naar boven