FEEST
OVERPEINZING: VERBAASD,VERWONDERD EN ONBEZORGD.
Alzheimer 19 september
Colofon
           

Jubileum LogoFEEST!

In 2017 bestaat het Inlooppunt 20 jaar en het Gerard Horvershuis 5 jaar. Al die jaren zijn daar in de Kerkstraat 48 en 48A  activiteiten verzorgd voor ouderen in Oisterwijk, Heukelom en Moergestel. 

Het bestuur van de stichting Het Inlooppunt wil daarom in de week van 25 september een aantal activiteiten organiseren om hun twee huizen nog meer bekendheid te geven.

logo InlooppuntHet Inlooppunt in de Kerkstraat 48
Een ontmoetingsruimte voor alle Oisterwijkers .

Als de vlag uithangt, bent u welkom! Hebt u zin in een praatje en een kop koffie of in een maaltijd of wilt u deelnemen aan één van de activiteiten, loop dan gerust eens binnen. De koffie met een koekje staat dan klaar en is ook nog eens gratis! Aan het open huis zijn geen kosten verbonden.
Koffiemiddag: dinsdag & donderdag 14.00 - 16.00 uur (dinsdag 19 sept. Sjoelen) Elke vrijdag: koffieochtend 10.00 - 12.00 uur
Elke woensdag serveert Het Inlooppunt van 12.00 – 14.00 uur een driegangenmenu voor slechts € 6,80.Er is plaats voor maximaal 18 gasten. Momenteel is er voor nieuwe gasten een wachtlijst. Als u daarop geplaatst bent, wordt u uitgenodigd voor de maaltijd, als één van de gasten verhinderd is.

Zondag 17 september (elke 3e zondag): 12.00 - 14.00 uur zondagmiddagbrunch. Ook voor deze brunch kunt u zich inschrijven. U kunt zich van tevoren aanmelden bij Het Inlooppunt via telefoonnummer 013 528 64 40.

GHH logoHet Gerard Horvers Huis Kerkstraat 48A beoogt kwetsbare ouderen uit hun isolement te halen door een veilige plek te creëren, waar zij weer in contact komen met andere ouderen. Elke woensdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur wordt er aan hen gezelligheid geboden. Ook wordt er in de even weken op dinsdag een lunch geserveerd  tussen 12.00 en 14.00 uur Voor een bescheiden bedrag per lunch krijgen de ouderen soep, broodjes en beleg, vers fruit en koffie of thee. De bijdrage is bewust laag gehouden, om alle ouderen in de gelegenheid te stellen bij de lunch aan te schuiven U kunt zich hiervoor aanmelden via tel. 06-234 69 293

Dat er al 20 jaar in het Inlooppunt en alweer 5 jaar in het GerardHorvershuis gasten kunnen worden ontvangen, is alleen mogelijk door de inzet van veel vrijwilligers.

Wekelijks brengen vele vrijwillige chauffeurs, een mede-inwoner naar het Gerard Horvers Huis en naar het Inlooppunt. Het speciale buddyvervoer van de stichting Vrijwilligers Vervoer Oisterwijk (VVO) organiseert deze taak die zowel de gebruikers van het vervoer als de vrijwillige chauffeurs bijzonder veel voldoening geeft. Het vervoersplan van het VVO beoogt inwoners, die om welke reden dan ook mobiliteit als een probleem ervaren, te helpen bij het normaal deelnemen aan de samenleving.

Vrijwilligers gezocht In Moergestel, Heukelom en Oisterwijk zoekt de stichting Vrijwilligers Vervoer Oisterwijk (VVO) vrijwilligers, die in het bezit zijn van een auto, en die een stukje van hun vrije tijd willen invullen voor de mobiliteit van oudere inwoners.
Wilt u meer hierover weten? Neem dan contact op met Ria Oostdijk via 06-159 35 913 (tussen 9.00 tot 12.00 uur) of bezoek op maandag- en vrijdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur het Gerard Horvers Huis aan de Kerkstraat 48a in Oisterwijk.
Jos Fianen (ook vrijwilliger-chauffeur)                      

Terug naar boven

OVERPEINZING 

Le penseurVERBAASD,VERWONDERD EN ONBEZORGD.

Tijdens het werken aan mijn conditie in de Moergestelse bossen raakt mijn hoofd altijd langzaam leeg van allerlei dagelijkse beslommeringen en komt het echte denken geleidelijk naar boven. Laatst moest ik toen tijdens het lopen opeens denken aan de Griekse filosoof Herakleitos, die ooit beweerde dat we als mensen een soort wachters zijn over levenden en doden. We zijn nietige en tegelijk wonderbaarlijke ervaring, bedoelde hij hiermee te zeggen, opgenomen in een wonderbaarlijk universum. En die wonderbaarlijkheid zwijgt almaar en geeft ons niets te verstaan. En plots kan er dan een mystiek moment opdoemen, het wonder van deze kosmos, van het bestaan en niet-bestaan.

universumWe weten niet waarom er iets is en niet niets en waarom dat iets voor ons toegankelijk is en dat niets niet. We kunnen pas begrijpen wie we zijn als onze verwantschap met de kosmos is opgehelderd en als de oorsprong ervan is verklaard. Als dat niet gebeurt, weten we niet wie we zijn. We zitten dus eigenlijk in een impasse, vastgelopen. Er blijkt geen enkele mogelijkheid tot een directe oplossing voor onze levensbeschouwelijke vragen. Er is alleen een mogelijkheid tot wachten. We zijn een soort wachter, die wacht en waakt. De wachter wil altijd wakker blijven, durft niet te gaan slapen, omdat hij anders de kans loopt ‘het’ niet mee te maken. Als hij slaapt of indommelt, kan hij geen getuige zijn. De wachter is geschokt door het tragische waarmee het leven gepaard gaat: het bestaan en niet meer bestaan van de mensen, de overgang van zijn naar niet-meer-zijn.

Na het sterven van mijn moeder, vertelt de filosoof Arnold Ziegelaar (Aardse Mystiek.2015), viel het laatste omhulsel van mijn bestaan af. Het bestaan was naakt: vol-ledig alleen onder de afgrondelijke sterrenhemel. Ondanks moeders verminderde mentale toestand was ze de laatste God die mij beschermde: mijn machteloze, onaanzienlijke, versleten, sterfelijke bron, die boven mij stond, omdat zij mij had voortgebracht, mij had geworpen als tuimeling in de tijd. Zij bestaat niet meer ( zo lijkt het of zo is het). foto zw
We weten niet wie we zijn en wat we zijn en waarom we zijn, zo gaat deze filosoof verder. We zijn zo gewend om te leven dat we ontwend zijn door deze vragen verontrust, opgeschud en verwonderd te raken. Toch is er geen enkele theorie of kennis die op deze vragen een doorslaggevend antwoord geeft. En desondanks doet bijna iedereen alsof er niets aan de hand is. Ik leef gewoon door in de dronkenschap van de mysteries van ruimte, tijd en bewustzijn, in de heldere lichte wereld van de late zomer, onder de blauwe hemel met zijn grote witte wolken in de friswarme wind. Alsof het gewoon is….

Hans Pijnaker  ( reageren via mail)  

Terug naar boven 


Wereld Alzheimer Dag logo dementievriendelijk Oisterwijk

alzheimer caféDinsdag 19 september 2017. Wereld Alzheimer Dag

Dit jaar staat deze dag in het teken van de dementievriendelijke samenleving.

De afdelingen van Alzheimer Nederland organiseren rondom Wereld Alzheimerdag bijzondere bijeenkomsten en evenementen  speciaal voor mensen met dementie, hun partners, familie en andere betrokkenen.

In Alzheimer Café Oisterwijk-Moergestel staat op 19 september Wereld Alzheimerdag centraal en de vrijwilligers van het café nodigen U van harte  uit om er samen met hen een gezellige ontspannende avond van te maken met een hapje en drankje.

jolanda 1Muzikaal optreden van Jolanda van den Berge

Zij verzorgt met haar muzikale zonnestralen de avond met een hartverwarmend optreden, waarbij zij met haar repertoire, enthousiasme en toepasselijke attributen haar publiek weet te stimuleren en te boeien.

Iedereen is van harte welkom !!!!!

De Coppele, Prunusstraat 69 5061 AS te Oisterwijk.
Inloop vanaf 19.30. Programma van 20.00 tot 22.00. uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Meer informatie: Jeanne Verberk ,  tel 013-5284571. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar boven   

Van de redactie 

redactie

Colofon SeniorenpaginaTerug naar boven