OPROEP
SCOUTING OISTERWIJK
Dementheek Bibliotheek Oisterwijk
Inlooppunt
Colofon       

OPROEP
redactie
Wilt u een bijdrage leveren aan de inhoud en vormgeving van de Senioren Pagina? De redactie zoekt lezers die op vrijwillige basis mee willen werken om de kwaliteit en continuïteit van deze pagina in De Nieuwsklok te waarborgen.  

Die medewerking kan velerlei vormen aannemen:
• schrijven van korte artikelen over zaken die van belang zijn voor onze doelgroep (senioren in Moergestel, Heukelom en Oisterwijk)
• interviews afnemen
• zorgen voor foto's en/of afbeeldingen bij de inhoud
• meewerken aan de eindredactie van de pagina
• (mede) zorg dragen voor  het aanleveren van de kopij aan de drukker
• contact onderhouden met het Senioren Platform
• enz.

Als een of meer van deze activiteiten u aanspreken dan bent u de man of vrouw die we zoeken om onze redactie te versterken. De tijdsinvestering die van u gevraagd wordt zal beperkt blijven. Als u op deze oproep wilt reageren, neem dan contact op met mij.

Namens de kernredactie,
Jos Fianen, telefoon 06-49980119, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar boven
Bent u de oma of opa die de komende tijd enkele uurtjes per maand wil vrijmaken voor Scouting Oisterwijk?

scouting Oisterwijk 

Eindelijk is het zover. In 2018 gaan wij aan het einde van de Sportlaan bij de ingang van R.K.S.V. Oisterwijk een nieuwe blokhut bouwen. Een groep jonge enthousiaste vrijwilligers van Scouting Oisterwijk heeft het voorwerk gedaan. In februari 2018 wordt het bestemmingsplan Sportlaan vastgesteld en kan een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Nu moeten de vrijwilligers ontlast worden en moeten andere mensen in beeld komen. Mensen die voor Scouting overdag enige uurtjes per maand vrij willen maken.

Wat zoeken wij:
Voor de op te richten 'Stichting Beheer Scoutinggebouw Oisterwijk' zijn wij op zoek naar een bestuur van 9 personen. Deze stichting wordt belast met de realisatie van de nieuwe blokhut en met de exploitatie hiervan.

Welke functies zoeken wij:
Voorzitter, secretaris, penningmeester, beheerder van het gebouw, bouwkundige die bouwtekeningen en bestekken kan beoordelen, jurist voor het opstellen van de statuten en contracten, coördinator tussen de stichting en de gebruikers van het gebouw, een fondsenwerver. 

Bent u degene die Scouting Oisterwijk verder wil helpen en de komende periode enkele uurtjes per maand vrij wil maken.

Denk niet dat u niet de geschikte persoon bent. Twijfel niet. U zoeken wij.
Een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van uw telefoonnummer en wij nemen contact met u op. U kunt ook zélf bellen naar Sjef van de Wiel: tel. 06 249 075 99

Terug naar boven 


Dementheek Bibliotheek Oisterwijk logo dementievriendelijk Oisterwijk

dementheekEen herkenbare plek met informatie en verhalen over het thema dementie: dat is de Dementheek. Sinds september is Oisterwijk zo’n Dementheek rijker. Op Alzheimerdag werd deze opgedragen aan de mantelzorger en geopend met een boekproeverij; een greep uit de bijzonderste boeken over geheugenverlies.

Dementheek: informatie en verhalen over dementie
Niet alleen mensen met dementie, maar juist ook mantelzorgers, familie en vrienden van mensen met dementie kunnen hier terecht voor boeken, folders, DVD's, (voorlees)boeken en spelletjes. Ook zijn er speciale friemeldekens te leen, die de mens met geheugenverlies kan helpen ontspannen en de zintuigen prikkelen.alzheimer café

Oisterwijk dementievriendelijk
Dementie is een ziekte waar we steeds vaker mee te maken krijgen. Oisterwijk is een van de koplopers met een Dementie Coöperatie. De Dementie Coöperatie Oisterwijk is ontstaan uit een samenwerking van Gemeente, zorginstellingen, horeca en bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties om mensen met dementie en hun mantelzorgers een volwaardige plaats in de samenleving te geven.

De kans is groot dat je zelf een keer iemand met dementie treft. Bijvoorbeeld in je familie, bij je vereniging, in de winkel of in het verkeer. Daarom is het belangrijk meer te weten over dementie om zo mensen met dementie ‘erbij’ te houden. In Oisterwijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen in de samenleving. Daarom zijn professionals en vrijwilligers actief om hiervoor activiteiten te ontwikkelen. De opzet van de Dementheek is daar een goed voorbeeld van. Zo zorgen we samen voor een dementievriendelijke gemeente.

Informatie inwinnen?
Kom de Dementheek vrijblijvend bezoeken op de eerste etage in de Tiliander. Daar bevindt zich, in een rustige omgeving, een gedeelte van de collectie van de Bibliotheek.
Boekentips uit de boekproeverij kun je vinden in het bericht van 19 oktober op de site van Oisterwijk Nieuws vriendelijhttp://www.oisterwijknieuws.nl/2017/10/dementheek
Als je onderaan dat artikel klikt op  http://oisterwijknieuws.nl/owweb/Dementheek.pdf krijg je een reeks boeken in beeld voorzien van een praktisch commentaar. Aan de hand daarvan kun je je keus bepalen.

Terug naar boven 
 
inlooppuntINLOOPPUNT
rkstraat 48 (naast het Gerard Horvers Huis) is een ontmoetingsplaats voor iedereen.
U kunt binnenlopen voor een kopje koffie of thee, de krant of een tijdschrift lezen, of gewoon een praatje maken over dagelijkse dingen.
Het inlooppunt biedt ook de mogelijkheid om samen te eten; je gast te voelen in een gezellige omgeving. Iedere woensdagmiddag tussen 12.00 uur en 14.00 uur wordt er een drie-gangen-menu geserveerd met een kopje koffie na (prijs: €6,80). Iedere derde zondag van de maand is er een brunch.
De gastvrouwen van het Inlooppunt heten u van harte welkom. Tel: 013 5286440

De vlag hangt buiten als het Inlooppunt open is.
Iedereen kan binnenlopen als het Open Huis is om een kopje koffie of thee te drinken en een praatje te maken. Voor de warme maaltijd en de brunch graag 1 week van te voren aanmelden.

Openingstijden
Open Huis:
Dinsdagmiddag 14.00 uur tot 16.00 uur
Donderdagmiddag 14.00 uur tot 16.00 uur
Vrijdagmorgen 10.00 uur tot 12.00uur
Aan het open huis zijn geen kosten verbonden.
 

Terug naar boven  

Van de redactie 

redactie

Colofon SeniorenpaginaTerug naar boven