Saar aan huis Hulp en dienstverlening aan huis met aandacht als kernactiviteit.
Het is weer voorbij die mooie zomer ......

OVERPEINZING bij Overpeinzing

Sint en Tip voor de feestdagen
Wilt u reageren op de inhoud.  (Colofon oud)    

logo saar aan huisSaar aan huis Hulp en dienstverlening aan huis met aandacht als kernactiviteit.

Ik ben te gast bij Simone Puts, sinds 1 november 2017 franchisenemer voor Saar aan huis in Tilburg en omgeving waaronder Oisterwijk.

Saar aan huis is een kleinschalige, klantgerichte particuliere organisatie die ouderen ondersteunt bij dagelijkse klusjes en hen gezelschap houdt. Een Saar is op zoek naar nuttig en maatschappelijk werk, is betrouwbaar en gemotiveerd, is sociaal, flexibel en service verlenend. “Mijn Saars zijn overwegend vrouwen tussen de 50 en 70 jaar. Mannen zijn weliswaar in de minderheid maar een drietal maakt deel uit van mijn team”, aldus een enthousiaste en spraakzame Simone Puts.
Saar aan huis
Saar aan huis is geen concurrent van Thebe, maar biedt een aanvulling op de zorg. Aandacht van een vaste Saar op momenten die de klant uitkomt. Vergelijk het met mantelzorg. Daar waar die ontbreekt springen wij in tegen een schappelijk uurtarief. Met een aantal zorgverzekeraars waaronder CZ zijn inmiddels afspraken gemaakt over gedeeltelijke vergoeding. Dat geldt eveneens voor de leden van Thebe Extra. De kosten voor Saar kunnen ook onderdeel zijn van het PGB (persoonsgebonden budget).

Op de keper beschouwd is hier sprake van een win-win situatie. Wil je iets betekenen voor anderen dan biedt Saar aan huis een uitgelezen mogelijkheid, en als de mantelzorg beperkt of niet beschikbaar is kan Saar aan huis een oplossing op maat bieden. Saar aan huis levert daarmee een niet onbelangrijke bijdrage aan de wens en mogelijkheid voor ouderen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

Bent u nieuwsgierig geworden. Op de website www.saaraanhuis.nl vindt u praktische informatie over de diensten van Saar aan huis en de kosten. Ook Simone Puts kan u nader in-formeren 06-50747307.

Bent u zo’n flexibele, gemotiveerde en energieke potentiële Saar neem dan contact op met Simone Puts 06-50747307

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Henk van de Rijke, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   

Terug naar boven 

Le penseur linksOverpeinzing bij overpeinzingLe penseur rechts
Onder deze titel ontvingen wij via Oisterwijk Nieuws een reactie op de ‘Overpeinzing’ van Hans Pijnaker op onze pagina van 14 november (naar aanleiding van de geboortedag van Fjodor Dostojewski).

In zijn reactie schrijft Van Hezik: “Het deed me denken aan zijn boek ‘Herinneringen uit het ondergrondse’ (1864), dat mij erg geïnspireerd heeft. Juist doordat je er niet optimistisch en vrolijk van wordt. (…)
Omdat Dostojewski zich hierin hartstochtelijk en in beklemmende bewoording afzet tegen politieke idealen van een ideale wereld, tegen ‘de toekomstige algemene redelijkheid’ wat hij een ‘kristallen paleis’ noemt “(…)

De hoofdpersoon van Herinneringen uit het ondergrondse wil echter “een vrije, zelfstandige wil, ook al is dat niet wat de rede en zijn voordeel voorschrijft”. (…) “De mens heeft niets anders nodig dan een zelfstandige wil, wat die zelfstandigheid ook moge kosten en waarheen ze hem ook brengen mag.” (…)

Volgens Van Hezik valt hier een les te leren voor politici:
“ De geschiedenis heeft geleerd dat ‘redelijke blauwdrukken van een ideale samenleving’ – wat Dostojewski ‘kristallen paleizen’ noemt - talloze slachtoffers en menselijk leed hebben veroorzaakt. Is dat een reden om niet utopisch te durven denken? Nee.
Wat Dostojewski mij geleerd heeft is dat utopisch denken, de fantasie en voortdurende twijfel, nodig is om systemen en theorieën – kristallen paleizen – steeds opnieuw te versplinteren, in naam van de twijfel.” (…)

De redactie is blij met deze schriftelijke reactie maar wegens plaatsgebrek kunnen wij deze brief niet volledig weergeven. Op de website www.seniorenplatform-oisterwijk.nl of achter deze link,  kunt u de brief van Joop van Hezik integraal terugvinden.
Jos Fianen
 .
Terug naar boven

Het is weer voorbij die mooie zomer…

Alhoewel, als ik nu, midden oktober, naar buiten kijk zie ik de poes heerlijk liggen soezen in de zon. Mijn schuifdeuren staan al maanden iedere dag wagenwijd open. En de geraniums zien er in hun rode volle gloed nog mooier uit dan eind juni. Terugkijkend op mijn activiteiten deze zomer kan ik alleen maar blij zijn met alle fijne belevenissen en ontmoetingen die ik had in binnen- en buitenland. Herinneringen aan zonovergoten Griekse panorama’s en aan Italiaanse stadjes. Maar zo af en toe begonnen er toch ook dingen op te vallen. Ging het klimmen over Voorbij die mooie zomerdie grote keien om op dat mooie Griekse strand te komen mij dit jaar niet veel langzamer en voorzichtiger af dan andere jaren? En die vreselijke trappen waar ik met mijn handbagage op moest om in Eindhoven airport op het platform te kunnen komen, voelden ook als een obstakel. En dan die bezorgdheid of ik wel of niet op het juiste plein in dat Italiaanse stadje uit de overvolle bus zou weten te komen. En waarom kon ik niet, zoals vroeger, uren door zo’n stadje dolen zonder mijn voeten te voelen...allemaal hersenspinsels of toch? Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. Daarom ontwikkelen we al vanaf een jaar of veertig een allergie voor tekenen van ouderdom. Als de eerste tekenen van vergeetachtigheid beginnen op te vallen, dan neemt de bezorgdheid toe hoe snel de aftakeling van lichaam en geest zal zijn. Een populair gezegde is dat je net zo oud bent als je je voelt. Dat betekent dus dat je zelf in de hand zou hebben of je voor bejaard moet door gaan. Nou, vergeet het maar in werkelijkheid hebben andere mensen het laatste woord als het gaat om je ouderdomsstatus. Die aardige jongen die aanbiedt om je koffer de trappen in Eindhoven op te dragen, de buschauffeur die je toeroept “signora sono arrivata a piazza populare” allemaal heel vriendelijk maar toch. Ook al zit je nog redelijk strak in je vel, begrijp je hoe je via je computer een vliegticket moet boeken, ga je moeiteloos om met internet, dat alles is niet doorslaggevend in de beoordeling of je nog meetelt in deze maatschappij. Wat wel telt is of je door andere mensen nog serieus genomen wordt. En als je merkt dat er daar nog wel eens wat aan hapert. En dat men je wel eens wat meer kan mee vragen en dat men met meer aandacht zou mogen luisteren naar wat je in gezelschap te vertellen hebt dan is de tijd gekomen om optimistisch de aandacht naar buiten te richten…koop kleurrijke fleurige kleding, verf je haar in een leuk tintje en toon vooral interesse in je medemens.  En schrijf Eindhoven Airport een mail dat ze wel eens wat aan die toegankelijkheid mogen gaan doen!

Else van Helmond    
Terug naar boven  

Intocht Sint 2018

Misschien nostalgie, misschien tegen beter weten in, maar de intocht van Sint Nicolaas in Oisterwijk was een
zeer druk bezocht kinderfeest zonder wanklank met echt
zwarte Pieten…

cover het rimpelperspectief Tip voor de feestdagen

Sinds het succes van de boeken van Hendrik Groen met zijn o(ud)ma(ar)ni(et) do(od)-club verschijnen er regelmatig boeken van en over ouderen. Niet zelden belanden ze hoog op de bestsellerlijsten. Vaak vermakelijk, confronterend en herkenbaar voor een steeds groter wordend aantal lezers. Zo’n boek is zeker ook ‘Het rimpelperspectief. Hoe overleef ik mijn oude dag?’, geschreven door cabaretier Hans Dorrestijn (78). Vrolijk mopperend kijkt hij in dit boek terug op zijn leven. Boeiend en vooral vol humor.

Else van Helmond

Terug naar boven 

Colofon Seniorenpagina 

Wilt u reageren op de inhoud van deze pagina? Stuur uw reactie naar : Henk van de Rijke  Laurier 16 5061WS Oisterwijk

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Website van het Senioren Platform:  www.sspo.nl 

De volgende seniorenpagina  verschijnt in week 50 

 ( 12 december 2018 )

Terug naar boven 

Van de redactie 

 

redactie 
Colofon Seniorenpagina
Terug naar boven